fredag 30 juli 2010

New York Baby

Day 18:
Vi har varit uppe i över ett dygn nu. Dagen, eller domhär vå dagarna vi rest har gått väldigt fort som tur är.
Vårt flyg från Maui gick 9 på kvällen så vi hade hela förmiddagen och eftermiddagen att vara på stranden och bada in i det sista. Det var tråkigt dock, alla var så låga för ingen vill åka från Hawaii. Som tur var vädret inte så bra så det var lättare att lämna ett molningt Hawaii.
Flyget från Hawaii till Los Angeles gick fort. Flyget från Los Angeles till New York gick ännu fortare. Jag sov heela vägen.

Här i New York bor vi på ett sprillans nytt hotell, Eventi. Det är 2 månader gammalt ocg ligger mitt i smeten. Vi drog ut direkt på stan och började med Deli. Deli är en butik där det finns massa olika maträtter som man får plocka ihop själv.
2 block därifrån ligger Empire state building. Det var högt där uppe. Det ända som snurrade runt i mitt huvud där uppe var att flygen vi såg på avstånd skulle byta riktning och flyga mot oss, in i oss. Otrevlig tanke. Men fint var det, och mäktigt. Det är ca 30 grader i NYC, det är fuktigt och svettigt.
Solen började gå ner så vi gick mot Time Square. Det blinkar överallt här och jet lag och sovbrist gör inte huvudvärken bättre. Vi tänkte koppla av så vi gick på bio. Bio i New York är kaxigt. Vi beställde large popcorn och medium cola. Medium coke i USA är dubelt så stor som en stor cola i Sverige. Allt är så enormt.
Vi kollade iallafall på The Sorcerer's Apprentice, som var helt okej. Både jag och mamma somnade för stolarna var helt otroligt sköna. Rumpan bara smälte in i sitsen.
Nu ligger vi här på hotellet, inte särskilt träffa. Klockan är 2 på natten här. Hur ska vi kunna komma upp imorgon?

Inga kommentarer: